Vés al contingut

Els nostres experts opinen sobre la Transformació Digital

Pujar-se al carro de la digitalització ajuda a les empreses a no tancar portes seguint les tendències del mercat i demandes dels seus clients. Això es tradueix en avantatges respecte a la seva competència.

Esteban Mellado

Key Account Manager

Avui entrevistem a un dels nostres especialistes en Transformació Digital, per a conèixer el seu punt de vista sobre l’acceleració que estan realitzant les empreses en el món digital.

Esteban Mellado porta més de 15 anys en el món tecnològic, fent els seus primers passos en planificació i desenvolupant així coneixements més tècnics sobre serveis TIC. Posteriorment es va incorporar a RIC, amb el propòsit de formar part d’un projecte d’assessoria, on poder aportar els seus coneixements IT i així dissenyar plans intel·ligents enfocats a empreses.

‘En temps de pandèmia, les empreses s'han vist obligades a accelerar la transformació digital per a protegir la supervivència de les organitzacions’​

Què ens pots dir del canvi que estan fent les empreses a causa de l'acceleració de la digitalització?​

Els beneficis de la digitalització es resumeixen en una producció molt més eficient i enfocada a aconseguir resultats reduint els costos i augmentant la rendibilitat. Per aquest motiu, cada vegada són més les empreses que aposten per la transformació digital en els seus processos.

Consideres que és un moment clau perquè una empresa es plantegi un canvi?

Totalment. A causa de la situació actual diria que és primordial estar al dia en els canvis de tendència que sol·licita el mercat. La nostra manera de funcionar ha canviat i hem d’adaptar-nos a les noves peticions dels nostres clients.

‘Ajudes a la iniciativa Indústria Connectada 4.0 / ACTIU Finançament‘ (Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme)​

És cert que estan sortint moltes ajudes per a diferents sectors, però especialment per a la Indústria 4.0., Què opines sobre aquest tema? Creus que és un bon sector per a automatitzar processos?

És una gran notícia! És important oferir aquest tipus d’ajudes especialment a totes les PIMES que han sigut colpejades per la pandèmia i han paralitzat tots els projectes de digitalització pendents.

Per tant, podríem dir que, en el sector de la indústria alimentària, podria gestionar ‘millor’ els processos de qualitat i control tan estrictes, Veritat?

Així és. La transformació digital aporta molts beneficis com a gestió del temps de consulta, optimitza els recursos humans, accés a la informació a través de diferents dispositius, millorar la productivitat, redueix costos, etc… Tots aquests beneficis milloren l’eficiència en els processos.

Hi ha algun sector especialment que es podria beneficiar de la transformació digital?

En general per a qualsevol sector és un gran benefici digitalitzar-se, ja que són moltes els avantatges que aporta. Però hi ha sectors que es resisteixen molt més a fer aquest pas per estar ancorats a l’ús de paper històricament. Per exemple, en el sector logístic és important fer aquest salt perquè disminuirà els costos d’ús de paper i els proporcionarà un control molt més exhaustiu de tota la seva documentació a temps real.

En què consisteix la consultoria tecnològica que proposeu?​

Des de RIC.DOC oferim una consultoria personalitzada en la qual analitzem cadascun dels seus processos al detall amb la finalitat d’aportar una optimització que es tradueix en estalvi de temps i millora la seva productivitat.

De quina manera els ajudeu?

Aportem la nostra experiència personalitzant i adaptant les nostres solucions segons les seves necessitats.

I finalment, Quins consells o què li diries a una empresa que no vol digitalitzar-se?

Pujar-se al carro de la digitalització ajuda a les empreses a no tancar portes seguint les tendències del mercat i demandes dels seus clients. Això es tradueix en avantatges respecte a la seva competència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *