BPM més que un software per a modelar processos

La transformació digital requereix l’enllaç entre les persones, els processos de negoci i la tecnologia.

Dins de les diferents solucions avui vull destacar les eines BPM (Business Process Management / Gestor de Processos de Negoci). Ens permeten supervisar aquest vincle i obtenir els indicadors necessaris que ajudin a prendre decisions dins dels departaments o negocis.

Actualment les empreses requereixen de diverses eines informàtiques CRM, SGA, ERP, ECM. En cada cas la que millor s’ajusti per als seus diferents departaments. Mitjançant un sistema BPM es pot gestionar el procés de negoci independentment de l’eina que es faci servir, fins i tot ens pot permetre la interacció entre elles.

L’automatització i seguiment dels processos dins de les diferents àrees del negoci permet detectar les ineficiències i realitzar les millores pertinents d’una manera continuada.

Un primer pas per a la aconseguir l’automatització d’un procés és modelar-lo, però també es requereix identificar que, com, qui i on ho realitza. Mitjançant l’ajuda de consultors especialitzats es pot dur a terme la seva representació en una eina BPM. En RIC.DOC no només intentem cobrir les necessitats dels negocis amb la millor eina, també ajudem a evolucionar. Busquem aquells elements innovadors que realment portin a les empreses a una veritable Transformació Digital del negoci i que els permeti ser més productius.

Actualment conceptes com intel·ligència artificial i machine learning poden produir un sensible canvi en les eines BPM. Això és degut a que es poden avançar a escenaris segons les dades obtingudes i prendre decisions al respecte.

En la propera entrada parlaré més en profunditat d’aquest últim concepte. A www.ricdoc.cat expliquem més coses sobre BPM i les nostres altres solucions com: ECM, ERP, Signatura Biomètrica i Remota o Ticketing

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *