Vés al contingut

Què és la digitalització i la Transformació digital?

Moltes empreses ens pregunten què és la digitalització i la transformació digital aplicada al món empresarial.

És important saber diferenciar bé aquests dos conceptes, a priori similars, per a entendre en quin punt ens trobem i com estem gestionant el treball diari.

Què implica treballar en Digital?

Implica entre moltes altres coses actualitzar els processos que s’estan fent manualment en paper i executar-ho en digital. La idea és crear el mateix circuit que faríem de manera física, però optimitzant temps i recursos.

Aquest procés es diu digitalització i és el pas previ a la transformació digital.

Com ho gestiona una empresa no digitalitzada?

Es tracta d’un procés llarg i lent amb el risc afegit de pèrdua del document, deterioració d’aquest o duplicitat. Aquest no és el procediment més recomanat si el que volem és donar un bon servei als nostres clients o proveïdors.

Què aporta la transformació digital?

Gràcies a la transformació digital, ens focalitzem en el flux de treball aportant estalvi, qualitat i millores en el servei. En la següent imatge, podem veure el mateix exemple de dalt, però amb un flux automatitzat, eliminant el contacte i el paper físic.

Amb això aconseguim que el procés sigui 100% digital, a causa de no generar documents físics des d’un inici.

Segons ens indiquen els estudis, les empreses que ja s’han transformat digitalment, s’estan beneficiant d’un 32% més de facturació i obtenen un 27% més en beneficis de mitjana.

Si vols saber més sobre què és la digitalització i la transformació digital, et convidem a veure el següent vídeo on et comptem els desafiaments que s’enfronten les empreses d’avui dia, per a fer-li front a les noves tecnologies.

www.ric.es | www.ricdoc.com | www.ricsigner.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *